Однозначно, не слід викидати ікони чи образи  на смітник, адже на них є зображення Ісуса Христа, Матері Божої чи святих. Правильним рішенням тут буде помолитися над ними («Отче Наш», «Богородице Діво» чи іншу молитву), та спалити їх окремо від інших речей, при цьому попіл, що залишиться висипати у місці, це його ніхто не буде топтати (наприклад, під кімнатні вазони).

Також, хочеться наголосити, що відповідь на ваше запитання вже неодноразово звучала на нашому сайті тому також можете переглянути її у рубриці "Про духовне життя".

 У жодному разі речі які ви перелічили не слід викидати на смітник, адже на них є зображення Ісуса Христа, Матері Божої чи святих. Правильним рішенням тут буде помолитися над ними («Отче Наш», «Богородице Діво» чи іншу молитву), та спалити їх окремо від інших речей, при цьому попіл, що залишиться висипати у місці, це його ніхто не буде топтати (наприклад, під кімнатні вазони).

Коли ви приймали Таїнство Подружжя в Греко-католицькій Церкві, православна сторона, в даному випадку ваш чоловік мав бути проінформований і свідомий, що дітей ви будете хрестити в Греко-католицькій Церкві. Щодо питання віри до якої належить сім’я, то це не питання сім’ї, а питання особисте. У вас є мішане подружжя, коли один є греко-католик, а другий православний, але кожен із вас має шанувати та визнавати особисті релігійні переконання та традиції Церков до який ви належите. Коли у вас не має можливості іти в Греко-католицьку Церкву, тоді ви можете відвідувати Богослужіння Православної Церкви, але Св. Тайни приймати в Греко-Католицькій Церкві, хіба що Церква є дуже далеко від вас. Відвідуючи у цьому випадку Православну Церкву, ви не змінюєте віру, ви є греко-католиком.

Воістину Воскрес! Застережень, що тварини не мають їсти освячену їжу не має.

Найкращою вашою відповіддю буде прощення і молитва за вашу матір. Можете молитися 90 псалом «Хто живе під покрівлею Всевишнього!

Слава навіки! У жодному разі речі які ви перелічили не слід викидати на смітник, адже на них є зображення Ісуса Христа, Матері Божої чи святих. Правильним рішенням тут буде помолитися над ними («Отче Наш», «Богородице Діво» чи іншу молитву), та спалити їх окремо від інших речей, при цьому попіл, що залишиться висипати у місці, це його ніхто не буде топтати (наприклад, під кімнатні вазони).

Слава навіки! Скоріш за все, говорячи про ікону "Яблуневий цвіт" мова йде про ікону Матері Божої "Нев'янучий цвіт", яку інколи так називають. Про цю чудотворну ікону не так багато відомостей. Свою історію вона починає з гори Афон. Її появу на святій горі відносять до 16-17 століття. На іконі Пресвята Богородиця на одній руці тримає Ісуса Христа, а в другій-білу квітку, яка символізує нев’янучий цвіт дівоцтва і непорочності. Здавна в церковних писаннях зустрічається порівняння Пресвятої Богородиці з «нев’янучою, пахучою квіткою».

На грецькому остові Кефалонія, що знаходиться недалеко від святої гори, Господь являє людям багато чудес, для зміцнення їхньої віри. Тут існує традиція приносити в храм в день Благовіщення Пресвятої Богородиці білі лілії, подібні до тої, з якою явився до Неї архангел Гавриїл. Ці квіти вкладаються в кіот ікони Божої Матері, де і залишаються без води аж до Успіння Богородиці. І ось тут стається диво: на сухих, потрісканих від спеки стеблах лілій , покладених під скло, без води і сонця, розпускаються ніжно-білі квіти – і це через 5 місяців після того, як вони були зрізані! Священнослужителі кажуть, що ці сухі стебла лілій подібні до наших душ, що засохли від безвір`я і сумнівів. І коли на цьому стеблі розквітає білосніжна лілія, вона нагадує нам, що для Бога немає нічого неможливого, і що наша душа, заплямована гріхами, може розквітнути, подібно до квітки.

Оригінал ікони «Нев’янучий Цвіт» (XVI століття) знаходиться у північній Греції — в монастирі Преображення, який розташований на висоті 615 метрів над рівнем моря. Образ написаний на стіні. 

Думки приходять до нас незважаючи на те, чи ми хочемо, чи ні. Але чи ми застановляємося над думками, чи ігноруємо це залежить від нас. Тому переключайте увагу, коли приходять думки. Перед молитвою попросіть у Господа допомоги у молитві. Бажано також молитися псалми, які можуть нам допомагати у нашому духовному житті. Бог є милосердний тому не бійтеся, перепросіть Бога і надалі настирливо моліться, не дайте дияволові посіяти у вашому серці страх.

Питання щодо вашої праці полягає в тому, що заробіток ломбарду, складається із того, що маніпулюється людьми, особливо  тими, які є залежні від різних зловживань і шукають гроші за будь-яку ціну, продаючи з дому коштовності чи інші цінні речі, чи справді людина немає коштів, перебуває в хворобі, або іншій скруті! Це є заробляння грошей на чужій біді і тому отримання відсотків в таких ситуація є неморальним вчинком.

Слава навіки!

· Вчіться поважати інших людей, визнайте, що є дуже талановиті люди. І навіть якщо ви геніальні в якійсь одній області, пам'ятайте, що може знайтися людина талановитіша та успішніша вас. Тому час потрібно витрачати не так на самолюбство, як на саморозвиток, щоб ви завжди могли сказати, що є одним з кращих фахівців у своїй галузі.

· Чи давно вам вдавалося почути іншу людину? Всі ми вміємо пропускати повз вуха чужі емоції, ставлення до проблеми, виділяючи тільки голі факти. Таке вміння цінне, а в деяких професіях без нього і зовсім не обійтися, головне не розучитися співпереживати іншим. Якщо ви вмієте розуміти співрозмовника, ставити себе на його місце, то гордині у вашому серці не залишиться місця.

· Вчіться щоденно просити у Господа покори та практикувати цю чесноту щоденно.