Дорога Марино, знаємо, що немає людини, щоб жила і не грішила, та щасливою є та людина яка усвідомлює свій гріх, та перепрошує за нього у святій Тайні Сповіді. Тож ви на вірному шляху. Бог з великою радістю пробачає нам наші провини чи образи, бо є досконалим у своїй любові. Сам Господь сказав: "Отак, кажу вам, що на небі буде більша радість над одним грішником, що кається, ніж над дев'ятдесят дев'ятьма праведниками, що їм не треба покаяння." Лк.15:7.

Наша мета щодня ставати подібними до Бога своїми словами, думками та вчинками. Та нам часом є досить важко відпускати з серця образу чи якусь несправедливість щодо нас, однак не слід опускати руки, якщо щось не виходить, а навпаки, ще більше докладати зусиль, молитися та вірити, що Бог допоможе нам відпустити те, що нас тривожить. Тож, заохочую Вас продовжувати приступати  до Святих Тайн Сповіді та Причастя, а також раджу звернутися до священика на духовну розмову, щоб отримати більш детальну пораду як діяти у Вашій ситуації. З молитвою за Вас, о. Віталій.

 Немає людини, яка б жодного разу не помилилася. Довірте цю ситуацію Богові, який ніколи не прагне вчинити людині зло. Щира і правдива молитва ніколи не нашкодить. Не переживайте, це ніяк не нашкодить людям тим за кого ви молилися. 

Слава навіки! Дорога Надіє, одним із найбільших подарунків які Господь дав людям є дар любові та створення сім'ї, а отже дар покликання до подружнього життя - бути чоловіком чи дружиною. Бог кличе кожного із нас дати належну відповідь на Його любов за посередництвом іншої особи, з якою одружуємося. Цю любов Він об'явив, віддаючи за нас своє життя. Тому найбільш адекватною відповіддю на таку жертвенну любов Бога – це віддати своє життя навзаєм. У подружжі ми здійснюємо це віддання за посередництвом іншої особи. З любові до іншої особи ми вповні віддаємо себе їй, а вона нам, а відтак разом віддаємо себе Богові. В особливий спосіб бути дружиною священика - це бути добрим прикладом для себе та інших, хто цього потребує. Це велика Божа ласка та відповідальність одночасно.    

Слава навіки! Так, звичайно. Можете прийти до храму та священик прочитає молитву над дитиною. Священик є у церкві щодня, тож підходьте у зручний для вас час. Попередньо можна подзвонити та конкретно домовитись про час. Телефон - 0966119515 о. Віталій.

В Українській Греко- Католицькій Церкві свято Різдва Христового святкується 7 січня,  за Юліанським календарем. 

Звісно, ви як мама не можете не переживати за свою доньку. Думаю правильним кроком буде поговорити з донькою про те, що для вас головне, щоб вона була щаслива, щоб не відійшла від Бога, християнських моральних цінностей, молитви та своєї віри. Тільки тоді можемо очікувати, що через її добрий приклад християнського життя і хлопець також матиме шанс відкрити своє серце для Бога та повірити в Нього. З молитвою за Вас, о. Віталій.

Слава навіки! Досить важко відповісти на запитання не знаючи причини конфлікту чи непорозумінь, що виникли між вами, адже не можуть люди в одну мить без причини перестати спілкуватись. Тому найпершою порадою в цій ситуації, буде заклик до діалогу та пошуку різних рішень до вичерпання непорозуміння між вами. Гріх є там, де гнів чи злоба, чи навіть не бажання примиритися з тією чи іншою людиною. Бог завжди закликає нас до братньої любові та примирення. 

Слава навіки! Якщо відчуваєте, що ті молитовні практики, що супроводжують носіння параману є для вас заважкими, чи занедбуються через ті чи інші причини, то можете відмовитися від нього у звичайний спосіб, не виконуючи якихось додаткових практик або молитов, пов'язаних з цим. Однак, щоб поновити цю християнську практику, варто все ж взяти благословення у свого духівника, чи іншого священика. З молитвою за Вас, о. Віталій.

Слава навіки! Щоб якось вияснити причину таких відчуттів, раджу Вам звернутися до священика, на духовну розмову в ході якої можна було б проаналізувати детальніше, що могло спричинити таку ситуацію. В будь якому разі, не переставайте молитися, чи приходити на Службу Божу, адже в цьому наша найбільша сила! З молитвою за Вас, о. Віталій

Слава навіки! Я переконаний в тому, що правильно буде написана записка за здоров'я в такий спосіб, щоб було добре зрозуміло ім'я людини за яку молимось, без уточнення брат, мама, похресник. Якщо кількість імен надто велика, з практичної точки зору простіше буде написати: Юлія з родиною, чи Василь з родиною і.т.д. Перед Богом воно буде мати рівну цінність, адже Господь знає ім'я і прохання кожного.