Слава навіки! Мабуть найкращими молитвами у цій ситуації та й взагалі є молитви встановлені Церквою - щоденні, ранішні чи вечірні. У молитві "Отче Наш", якої навчив нас сам Ісус молимось: "...і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого." Тому раджу Вам сумлінно молитися ці молитви щодня, крім того ходити до храму Божого, читати Святе Письмо а також сповідатися та приступати до Святого Причастя. Нехай благословить Вас Господь. З молитвою, о. Віталій.

В мого чоловіка був старший брат, він помер в молодому віці. І моя свекруха чомусь вирішила, що це хтось щось зробив йому погане" . Ну Ви зрозуміли. Я в таке не вірю.Свекруха привезла додому "бабку ", щоб та щось поговорила.
Маю двох діток, хлопчику 2 роки, він неспокійно спить вночі. І свекруха причепилась, щоб я прийшла з дитиною, хай та "баба" і нам поговорить. Я не хотіла! Але пішла, щоб не образити свекруху. І та жінка помолилась , і взяла Одяг моєї дитини" відговорити" вдома. Взяла гроші, та одяг дитячий не віддала, каже що десь загубився.І тепер я вже сама почала боятись, щоб вона нічого поганого там не робила. Хоч я в це не вірю, та ця думка переслідує мене. І я дуже каюсь,Що пішла заради свекрухи, щоб бути "доброю". Що мені робити?Совість мені не дає спокою. Дякую.

Дорога Лідіє, на запитаня що робити? Відповідь одна - йти до сповіді, та ще й свекрусі сказати щоб висповідалась, бо тільки через Святі Тайни Сповіді та Святого Причастя, ми нищимо будь яку дію зла на нас. З дитиною підіть до священика, нехай помолиться над ним. На майбутнє завжди ігноруйте подібні поради, тому що будь яке ворожіння є важким гріхом проти першої заповіді Божої - Нехай не буде в тебе інших богів окрім Мене. І це стосується як до тих, хто проводить цей обряд так і до тих, хто звертається до ворожки. Не бійтеся, а моліться і Господь буде оберігати Вас і вашу сім'ю. З молитвою за Вас, о. Віталій.

У традиції нашої Церкви завжди наголошувалося на тому, що татуювання це те, що ніяк не допомагає людині осягнути її основну мету - спасіння своєї душі, а отже є непотрібним та ніяким чином не прикрашає нашого тіла, що є творінням рук Божих. Тому перш ніж наважуватися на цей крок слід дати собі відповідь на запитання: Для чого мені це? Що і кому я хочу цим показати чи довести? Є слова Святого Письма: «Заради померлого не робіть надрізів на тілі вашому, не наколюйте на собі письма. Я Господь» (Лев 19, 29). Для мене цього достатньо, хоча багато хто вважає ці слова зверненням до Старозавітнього люду. А щодо другої частини Вашого запитання, то слід знати, що кожен гріх з якого ми каємося Бог пробачає через Святу тайну Сповіді.

Дорога Марино, знаємо, що немає людини, щоб жила і не грішила, та щасливою є та людина яка усвідомлює свій гріх, та перепрошує за нього у святій Тайні Сповіді. Тож ви на вірному шляху. Бог з великою радістю пробачає нам наші провини чи образи, бо є досконалим у своїй любові. Сам Господь сказав: "Отак, кажу вам, що на небі буде більша радість над одним грішником, що кається, ніж над дев'ятдесят дев'ятьма праведниками, що їм не треба покаяння." Лк.15:7.

Наша мета щодня ставати подібними до Бога своїми словами, думками та вчинками. Та нам часом є досить важко відпускати з серця образу чи якусь несправедливість щодо нас, однак не слід опускати руки, якщо щось не виходить, а навпаки, ще більше докладати зусиль, молитися та вірити, що Бог допоможе нам відпустити те, що нас тривожить. Тож, заохочую Вас продовжувати приступати  до Святих Тайн Сповіді та Причастя, а також раджу звернутися до священика на духовну розмову, щоб отримати більш детальну пораду як діяти у Вашій ситуації. З молитвою за Вас, о. Віталій.

 Немає людини, яка б жодного разу не помилилася. Довірте цю ситуацію Богові, який ніколи не прагне вчинити людині зло. Щира і правдива молитва ніколи не нашкодить. Не переживайте, це ніяк не нашкодить людям тим за кого ви молилися. 

Слава навіки! Дорога Надіє, одним із найбільших подарунків які Господь дав людям є дар любові та створення сім'ї, а отже дар покликання до подружнього життя - бути чоловіком чи дружиною. Бог кличе кожного із нас дати належну відповідь на Його любов за посередництвом іншої особи, з якою одружуємося. Цю любов Він об'явив, віддаючи за нас своє життя. Тому найбільш адекватною відповіддю на таку жертвенну любов Бога – це віддати своє життя навзаєм. У подружжі ми здійснюємо це віддання за посередництвом іншої особи. З любові до іншої особи ми вповні віддаємо себе їй, а вона нам, а відтак разом віддаємо себе Богові. В особливий спосіб бути дружиною священика - це бути добрим прикладом для себе та інших, хто цього потребує. Це велика Божа ласка та відповідальність одночасно.    

Слава навіки! Так, звичайно. Можете прийти до храму та священик прочитає молитву над дитиною. Священик є у церкві щодня, тож підходьте у зручний для вас час. Попередньо можна подзвонити та конкретно домовитись про час. Телефон - 0966119515 о. Віталій.

В Українській Греко- Католицькій Церкві свято Різдва Христового святкується 7 січня,  за Юліанським календарем. 

Звісно, ви як мама не можете не переживати за свою доньку. Думаю правильним кроком буде поговорити з донькою про те, що для вас головне, щоб вона була щаслива, щоб не відійшла від Бога, християнських моральних цінностей, молитви та своєї віри. Тільки тоді можемо очікувати, що через її добрий приклад християнського життя і хлопець також матиме шанс відкрити своє серце для Бога та повірити в Нього. З молитвою за Вас, о. Віталій.

Слава навіки! Досить важко відповісти на запитання не знаючи причини конфлікту чи непорозумінь, що виникли між вами, адже не можуть люди в одну мить без причини перестати спілкуватись. Тому найпершою порадою в цій ситуації, буде заклик до діалогу та пошуку різних рішень до вичерпання непорозуміння між вами. Гріх є там, де гнів чи злоба, чи навіть не бажання примиритися з тією чи іншою людиною. Бог завжди закликає нас до братньої любові та примирення.