Слава навіки. Можна.

Слава навіки! Насправді нічого страшного не сталося. Тож будьте спокійні, та в майбутньому не надавайте значення таким випадкам. 

Слава навіки! Можна, та було б добре, якщо це суттєво, повідомити про це організаторів даної молитви. Якщо ж це була ваша приватна постанова, то можете від неї відмовитись самостійно. 

Воістину воскрес! Дорога Іванно, звісно це не буде гріхом, адже священик це говорить як пораду а не як правило обов'язкове до виконання. Тож не переймайтеся цим та моліться так, щоб якнайкраще скористати з самої Служби Божої.  

Воістину воскрес! Ніщо так не допомагає нам подолати свої страхи як відчуття Божого захисту та Божої опіки, яке ми християни отримуємо через наше духовне життя, а саме щоденну молитву, участь у Святій Літургії, Святих Тайнах Сповіді та Причастя. Що стосується померлих, то звісно що вони не мають жодного впливу на нас, тож будьте спокійні та не переймайтеся цим. 

Такий хліб не є чимось інакшим після цієї відпави, адже молитва не відбувається над самим хлібом і тим більше ніяк не змінює його. Тож можна його їсти як звичайний хліб.

Дорога Анно, дуже похвально, що цікавитесь своїм духовним зростом, адже піст має на меті наблизити нас До Бога. Так, через певні обмеження у їжі чи обмеження в інших матеріальних радощах до яких ми звикли, а найперше через нашу Сповідь, молитву та добрі вчинки стараємося стати добрими Божими дітьми.

Щоб наш піст був правильний він у жодному разі не має нашкодити нашому здоров'ю, про це слід ніколи не забувати. А щодо поради, то найкраще, раджу ознайомитися з офіційними правилами посту в УГКЦ, що стосуються саме обмеження у їжі, та виконати найперше їх. Всі інші обмеження є вашою власною ініціативою та думаю всеж краще їх узгодити з батьками. З молитвою за Вас, о. Віталій.

Також подаю посилання на офіційні правила посту в УГКЦ.

Дорога Ніко! Думаю не слід надавати цьому сну якогось життєносного значення, адже будь який сон це здебільшого результат побаченого, почутого чи пережитого нами особисто чи через дії інших зовнішніх факторів. Церква застерігає нас від віри у сни, а тим більше їх тлумачення. Зі своєї сторони, можу порадити: частіше молитися за померлих, давати за упокій та бути завжди у Божій благодаті через сповідь та Святе Причастя, що точно допоможе нічого такого не боятися. Якщо є страх, можна звернутися до храму на молитву в будь який зручний час. З молитвою за Вас, о. Віталій.

 

Слава навіки! Звісно помолимось. 

Слава Ісусу Христу, шановний отче!) В мене друг, який є дуже дорогою і близькою мені людиною, раніше у 2014-15рр брав участь у бойових діях на Сході нашої країни і зараз знову підписує контракт, і я вже зараз хвилююся і переживаю за нього. І мені пригадалось, як в одній з передач, де йшлося про бойові дії в нас на сході, дружина військового розказувала, що вона ходила до монастиря і їй там дали молитву, яку ще в роки другої світової жінки давали своїм близьким, вшивали в одяг і ті завжди поверталися живими. Хотіла у Вас отче запитати, чи не можете підказати, що це була за молитва і чи можна було б вишити молитву, наприклад на хустинці і освятити, щоб була як оберіг чи просто як частинка тепла, яку можна було б дати людині із собою? Або можливо можете порадити, що ще можна зробити у даній ситуації. Наперед велике і сердечне Вам спасибі отче за Вашу допомогу і поради! Іванна.

Слава навіки. Дорога Іванко, найбільше, що можемо зробити, щоб захистити свого друга, це щоденно, щиро молитися за його здоров'я та щасливе повернення додому. Такої особливої молитви не знаю, але думаю, що не варто її вишукувати, адже замість цієї молитви можете подарувати своєму другові натільний хрестик - символ нашої перемоги та захист від усіх ворогів видимих і невидимих. Також можете подарувати йому маленький молитовник з якого він також міг би молитися до нашого Господа. Думаю це буде гарним виявом дружньої любові та нагадуванням про те, що ви про нього пам'ятаєте та переживаєте. Нехай Господь охороняє його та всіх наших воїнів. З молитвою, о. Віталій.