Немає жодної заборони, головне, щоб людина, яку ми обираємо за хресну своїй дитині, була готова виконувати обов'язки хресної мами.

Дорога Катерино, обов'язком хресних батьків є духовне наставництво для дитини, молитва за неї та добрий приклад життя для своєї похресниці. Я впевнений, Бог не випадково обрав саме вас для сповнення цього відповідального обов'язку - хресного батьківства. До кожного Бог говорить у різний спосіб, можливо і у вашому житті трапилася така подія якраз для того, щоб де у чому змінити своє ставлення до Бога чи церкви. Адже, перш ніж брати на себе обов'язок хресної матері, все ж вартує спочатку запросити Бога до свого серця, і найкраще це зробити приступивши до Святої Тайни Сповіді та Святого Причастя. Тоді і Святу Тайну Хрещення будете розуміти зовсім по іншому. З молитвою за Вас, о. Віталій.

Слава навіки! Можна. Зі сторони Церкви у цій ситуації немає жодної перешкоди чи застережень. Головне, щоб ми були свідомі обов'язків хресних батьків.

Немає жодної перешкоди для участі дівчини чи жінки у спільній молитві, богослужіннях, коли у неї менструальна кровотеча.  Дівчина чи жінка  має право причащатися, приймати інші Святі Таїнства Церкви. Кожна дівчина і жінка має право і сміливо може ставати хресною мамою, навіть коли в неї менструація. Менструація ніколи не була і не буде перешкодою для дії Божої Благодаті, щодо свого улюбленого творіння - жінки. Жінка під час свого менструального циклу може і запрошена активно жити по-християнськи, у тому числі черпати духовну силу і змінювати себе зсередини завдяки всьому, що пропонує їй церковне середовище. Отже, менструація є природним циклом організму жінки. Такою Господь сотворив жінку, а все, що Господь сотворив було дуже добре (див. Книга Буття. 1. 31).  Місячні - це не гріх.  Тому не переживайте, а просто сумлінно виконуйте обов’язки хресної мами.

Слава навіки! Можна. Зі сторони Церкви у цій ситуації немає жодної перешкоди. 

Слава навіки! Так, звичайно, що можна, однак з дотриманням канону № 82 партикулярного права УГКЦ, який голосить, що: "Завдання хресного батька чи матері дозволено виконує особа, якій виповнилося 16 років."

Хресним батьком чи матір'ю є та людина, яка є присутня під час уділення Тайни Хрещення. Іншим чином хресним стати неможливо. Духовна опіка, молитва є прямим обов’язком хресних батьків. Однак ваша подруга може також долучитися до духовного збагачення вашої донечки, за неї молитися, однак не бути хресною мамою.

Так, звичайно. Хресне батьківство не є перешкодою до вступу в момастир. Адже, головне це завжди пам'ятати про свій обов'язок, хресної мами який добровільно прийняли, молитися та бути добрим прикладом християнського життя для свого похресника чи похресниці. 

Слава навіки! Дорога Христино, обов'язком хресних батьків є духовне наставництво для дитини, молитва за неї та добрий приклад життя для свого похресника. Відповідно не можуть бути хресними батьками люди нехрещені, ані ті які не знають віри Христової, або ті які ведуть не моральний спосіб життя та не бажають змінитись на краще (наприклад: жити на віру). Якщо жінка по виправданій причині не живе із своїм чоловіком, тоді може бути хресною мамою, але якщо живе з іншим чоловіком, тоді не може бути хресною мамою так як живе у грісі і не може подати доброго прикладу дитині. Раджу Вам за більш конкретною порадою у вашій ситуації, звернутися до храму, де має відбутися Хрещення, щоб детальніше розглянути ситуацію. 

Про хресних батьків, у церковному законодавстві УГКЦ, а саме, Кодексі Канонів Східних Церков говориться:

Кан. 685 

          §1. Для того, щоб хтось важно виконував завдання хресного батька, вимагається, щоб:

1-е - прийняв три святі тайни хрещення, миропомазання і Євхаристію;

2-е - належав до католицької Церкви, з дотриманням § 3;

3-є - мав намір виконувати це завдання;

4-е - був призначений тим, хто має бути охрещеним, або його батьками чи опікунами або, якщо таких немає, то служителем;

5-е - не був батьком або матір'ю чи в подружжі з тим, хто має бути охрещеним;

6-е - не був покараний карою екскомуніки, навіть малої, суспензи, усунення, або позбавлення права виконувати завдання хресного батька.

          §2. Для того, щоб хтось дозволено виконував завдання хресного батька, крім того потрібно, щоб він був у віці, що його вимагає партикулярне право, (16 років) і вів життя, згідне з вірою і завданням, яке має прийняти.

          §3. З виправданої причини можна допустити вірного якоїсь східної некатолицької Церкви (православної) до завдання хресного батька, але завжди разом із хресним католиком.

Кан. 684 –    § 1. Відповідно до найдавнішого звичаю Церков, той, хто має бути охрещеним, повинен мати принаймні одного хресного батька.

Як бачите, церква не забороняє, щоб хресних батьків було більше, однак, я б радив Вам порадитися також безпосередньо з священиком, міста чи села де буде уділятися Свята тайна Хрещення, щоб зважати також і на місцеві звичаї та традиції. Найкраще коли дитина має двох хресних батьків:маму та батька, які будуть справді відповідально виконувати обов'язок хресного батьківства. Хай Бог береже Вас, та Вашу сім'ю.